Het Centrum voor Gezonde Scholen streeft naar een gezonde leer- en leefomgeving voor de 7,5 miljoen mensen die dagelijks naar één van de 15.000 scholen in de Benelux gaan. Wij ijveren voor duurzame investeringen in scholenbouw. Dankzij permanent onderzoek, inspirerende bijeenkomsten en het voortdurend delen van kennis en kennissen, slaagt het Centrum voor Gezonde Scholen erin dit zeer belangrijke thema hoog op de agenda te zetten bij beleids- en investeringsverantwoordelijken, opdrachtgevers, architecten, ingenieursbureaus en aannemers.

Van kleuters tot professoren, een gezonde school verdienen ze allemaal.

Testimonials

  • "AGIOn heeft te weinig middelen om mee te werken. Onze aanvraag voor nieuwbouw is binnen sinds 2002. Momenteel behandelt AGIOn de subsidiedossiers die ingediend werden in 2001..."
  • "Vanuit het ministerie worden veel te weinig financiën in scholen gestopt. Alles moet minimaal, er is geen geld voor extra's. Wil je goede scholen creëren, dan moet je daarin ook investeren."
  • "Onze gebouwen dateren uit de jaren 60 en zijn dringend aan vernieuwing toe. De gebouwen zijn in zeer slechte staat, zonder al te veel isolatie en met beperkte middelen voor onze kinderen."
  • "We zitten sinds 2011 in een nieuw gebouw. De grootste pijnpunten op dit moment zijn: het is te warm in het schoolgebouw, er zijn problemen met de akoestiek en we krijgen klachten over hoofdpijn, branderige ogen en benauwdheid."
  • "In ons schoolgebouw is het in de winter ook vaak te warm omdat de verwarmingsinstallatie verouderd is en niet goed regelbaar. Daarnaast kunnen sommige ramen niet meer open vanwege versleten hang- en sluitwerk. Dit is al jaren zo en er wordt ondanks vele klachten weinig aan gedaan."
  • "De planning blijft maar opschuiven. Oorzaak is een slepende discussie met architect en gemeente over de klimaatbeheersing en wie voor deze kosten moet 'opdraaien'."