Het Centrum voor Gezonde Scholen streeft naar een gezonde leer- en leefomgeving voor de 7,5 miljoen mensen die dagelijks naar één van de 15.000 scholen in de Benelux gaan. Wij ijveren voor duurzame investeringen in scholenbouw. Dankzij permanent onderzoek, inspirerende bijeenkomsten en het voortdurend delen van kennis en kennissen, slaagt het Centrum voor Gezonde Scholen erin dit zeer belangrijke thema hoog op de agenda te zetten bij beleids- en investeringsverantwoordelijken, opdrachtgevers, architecten, ingenieursbureaus en aannemers.

Van kleuters tot professoren, een gezonde school verdienen ze allemaal.

Testimonials

  • ”Onze nieuwbouw is eigenlijk een typisch voorbeeld van hoe het niet moet: veel te kleine en te lage turnzaal, vochtigheidsproblemen, afbrekende bezetting, scheuren in de muren en plafonds,..."
  • "Voor kleine herstellingen en aanpassingen wordt er snel werk geleverd door de technische dienst van de gemeente. Maar ik mis wel een langetermijnvisie bij het bestuur. Onder druk van de oudervereniging en gestaafd met een goed dossier (inclusief energiecertificaat) lijkt het bestuur nu eindelijk wel in te zien dat een grondige renovatie van het schoolgebouw nodig is."
  • "AGIOn heeft te weinig middelen om mee te werken. Onze aanvraag voor nieuwbouw is binnen sinds 2002. Momenteel behandelt AGIOn de subsidiedossiers die ingediend werden in 2001..."
  • ”De overheid doet veel te weinig aan deze wantoestanden! Asbesthoudende materialen in schoolgebouwen, schoolgebouwen zonder isolatie,... De scholen hebben zelf geen middelen om de gebouwen te vernieuwen."
  • "De nood is groot (scholen hebben sterk verouderde gebouwen), er zijn te weinig middelen en te lange wachttijden voor het bekomen van subsidies."
  • "We willen graag iets doen aan de ongezonde situatie in onze school, maar door gebrek aan financiële middelen is dit niet mogelijk. Onze school ervaart op korte tijd een grote stijging van het aantal leerlingen waardoor de situatie eigenlijk alleen maar verergert."